Podrum

ArtWine

Podrum

Struktura zemljišta, ruža vetrova i povoljna klima su prirodna blagodet koja se svake jeseni pretače u najkvalitetnija vina Vinarije Art Wine.

Mala proizvodnja, bezkompromisna usmerenost isključivo ka kvalitetu i stvaranju jedinstvenog i prepoznatljivog stila, primena najsavremenijih tehnologija, ali i očuvanje nekih tradicionalnih vrednosti su naš put i jedino prihvativi cilj. Vođeni istinom da vino nastaje u vinogradu, a da se samo neguje u podrumu posvećeni smo uzgajanju vrlo kvalitetnog grožđa. U samoj proizvodnji se trudimo da naša vina sačuvaju specifičnosti klime, eksopozicije, zemljišta, sorti. Takođe određivanje pravog vremena berbe, kojom pravimo idealan balans između tehnološke i biološke zrelosti grožđa pretočeni su u prepoznatljiv stil u kome se oseća specifičnost svake godine.
Naše vino Tangenta-Chardonnay je već poznato po svom jedinstvenom stilu kome nisu primarni trenutni zahtevi tržišta već jedinstvena priča koju prepoznaju pravi uživaoci ove raskošne sorte. Ovo vino nastaje od vrhunskog grožđa sorte Chardonnay u 100% sastavu. 85% ovog vina fermentiše u inox sudovima gde zadržava svoju voćnost i svežinu dok ostalih 15% vina je proizvedeno tehnologijom barrel fermented, tj. ovo vino je fermentisalo u hrastovim barik buradima. Ova količina vina našoj Tangenti daje punoću na ukusu, specifične vanilske arome i naravno zaokružuje slojevitost i kompleksnost ovog vina.
Naša crvena vina, Argument-Cabernet Sauvignon, Sumarum-Merlot i Opskura-cuvee nastaju od grožđa istoimenih sorti i kupažom istih samo u dobrim godinama. Argument je sortnog sastava 85% Cabernet Sauvignon-a i 15% Merlot-a,
Sumarum je sortnog sastava 100% Merlot.
Opskura je jedinstvena kupaža ove dve velike sorte sa dodatkom vrlo malog procenta drugih sorti. Naša crvena vina posle fermentacije na nešto višim temperaturama i završene alkoholne i malolaktičke fermentacije sazrevaju najmanje godinu dana u hrastovim barik buradima od najfinijeg hrasta.
Primite pozive, ažuriranja i bonuse za kupovinu